- Koka sötpotatisen i 20 minuter. Dra bort bladen från rosmarinkvistarna, men lämna kvar några blad längst upp på varje kvist. Skär av kviständarna snett. Finhacka 1/4 av bladen och blanda hacket med 4 msk honung.
- Dela chilin på längden och skrapa ur kärnorna. Finhacka chilin och tillsätt till rosmarinhonungen. Ställ åt sidan. Skala ananasen och skär bort mittstocken. Skär ananasen i 1,5 cm tjocka skivor och skär sedan dessa i mindre bitar. Nyp av och grovhacka myntabladen. Blanda yoghurt, mynta och 2 msk honung.
- Häll bort vattnet från sötpotatisen och låt svalna lite. Skala och tärna den sedan. Varva sötpotatis och ananas på de förberedda rosmarinspetten. Pensla grillgallret med olja. Grilla spetten runtom i 4–6 minuter. Pensla spetten sedan med honungsmarinaden. Servera yoghurtsåsen med mynta till.
Tillagning: ca 45 minuter