Ugnsbakad sötpotatis Zucchinitzatziki med sesamkyckling

Ingredienser till 2

2 sötpotatisar (250–300 g)
1 zucchini (à ca 200 g)
1 kycklingbröstfilé (ca 150 g), strimlat
1/2 tsk gurkmeja
2 msk sesamfrön
1 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta, finhackad
200 g yoghurt
1 tsk wasabi
salt och peppar
hackad gräslök

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 °C (varmluftsugn 180 °C). Skölj sötpotatisen, pricka den runtom med en gaffel och lägg på bakplåtspappersklädd plåt och ugnsbaka i 50 minuter. Stick med en potatissticka för att se om de är klara. Beroende på tjocklek kan sötpotatisen behöva ugnsbakas i ytterligare 10 minuter. Skär upp dem och fyll! Servera i smörgåspapper.

2. Skölj, ansa och strimla zucchinin fint med en hyvel. Salta och peppra den strimlade kycklingen, vänd i gurkmeja och sesamfrön och bryn runtom i en stekpanna i ca 4–5 minuter.

3. Blanda strimlad zucchini med vitlök, yoghurt och wasabi. Krydda med salt och peppar. Fyll de ugnsbakade sötpotatisarna med tsatsikin. Garnera med strimlad kyckling och hackad gräslök.

Tillagning: ca 80 minuter

Näringsvärde

Näringsinnehåll per portion:
Energi:
531 kcal
Protein:
29,2 g
Fett:
14,8 g
Kolhydrater:
67,6 g