Ugnsbakad sötpotatis Olivhummus

Ingredienser till 2

2 sötpotatisar (250–300 g)
½ knippa persilja
120 g kikärtor (1/2 burk), avrunna
3 msk yoghurt
1 msk färskpressad lime
salt och peppar
1–2 msk svartkummin
40 g svarta oliver i ringar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 °C (varmluftsugn 180 °C). Skölj sötpotatisen, pricka den runtom med en gaffel och lägg på bakplåtspappersklädd plåt och ugnsbaka i 50 minuter. Stick med en potatissticka för att se om de är klara. Beroende på tjocklek kan sötpotatisen behöva ugnsbakas i ytterligare 10 minuter. Skär upp dem och fyll! Servera i smörgåspapper.

2. Skölj persiljan, skaka den torr och nyp av bladen. Mixa persilja, kikärtor, yoghurt, lime, salt och peppar till hummus.

3. Fyll de ugnsbakade sötpotatisarna med hummus och garnera med svartkummin och olivringar.

Tillagning: ca 65 minuter

Näringsvärde

Näringsinnehåll per portion:
Energi:
352 kcal
Protein:
7 g
Fett:
6,1 g
Kolhydrater:
65 g