Ugnsbakad sötpotatis Guacamole med räkor

Ingredienser till 2

2 sötpotatisar (250–300 g)
2 basilikakvistar
fruktkött från 1 avokado
3 msk färskpressad apelsin
2 msk gräddfil
100 g nordsjöräkor (skalade)
salt och peppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 °C (varmluftsugn 180 °C). Skölj sötpotatisen, pricka den runtom med en gaffel och lägg på bakplåtspappersklädd plåt och ugnsbaka i 50 minuter. Stick med en potatissticka för att se om de är klara. Beroende på tjocklek kan sötpotatisen behöva ugnsbakas i ytterligare 10 minuter. Skär upp dem och fyll! Servera i smörgåspapper.
2. Skölj basilikan och skaka den torr. Nyp av bladen och strimla 3–4 stycken fint, lägg åt sidan för garnering.
3. Mixa avokadofruktkött slätt med 1 msk färskpressad apelsin, gräddfil och resten av basilikan. Salta och peppra. Blanda räkor med resten av den färskpressade apelsinen, salt och peppar.
4. Fyll varje potatis med hälften av avokadokrämen och garnera med strimlad basilika och räkor.

Tillagning: ca 70 minuter

Näringsvärde

Näringsinnehåll per portion:
Energi:
512 kcal
Protein:
15 g
Fett:
19,5 g
Kolhydrater:
67,4 g