, Sötpotatistoast – Sweet Potatoes | North Carolina

Sötpotatistoast

Ingredienser till 4

600 g sötpotatis från North Carolina (ca 3 st.)
200 g fetaost
1/2 knippe rädisor
100 g hallon
2 msk Crema di Balsamico
2 basilikakvistar
150 g gräddfil
1–2 tsk wasabipulver
1/2 gemsallad
200 g varmrökt vildlax från Alaska
4 msk granatäppelkärnor
1 ask valfri krasse
4 msk olivolja
salt och peppar

Gör så här

Tillagning:

1. Sätt ugnen på 180 °C varmluft (200 °C över- och undervärme). Skala och skär sötpotatisen på längden i 5 mm tjocka skivor. Pensla ytorna med olivolja, krydda och lägg bredvid varandra på en bakplåtspappersklädd plåt. Ugnsstek i 15–20 minuter.
2. Skär fetaosten i skivor och lägg på hälften av sötpotatisskivorna. Ansa rädisorna, hyvla dem tunt och lägg på osten tillsammans med hallonen. Ringla över Crema di Balsamico och garnera med basilikablad.
3. Blanda gräddfil med wasabipulver, salt och peppar. Skölj salladen och strimla den fint. Fördela wasabigräddfilen på resten av sötpotatisskivorna, och toppa med strimlad sallad och rökt lax. Strö över granatäppelkärnor och krasse.

Tips! Som en söt variant på denna kan du bre jordnötssmör på sötpotatisskivor, lägga på bananslantar, klickar av sylt och strö över rostade valnötter och eventuellt hallon.

Tillagning: ca 40 minuter

Näringsvärde

Energi:
790 kcal/3310 kJ
Protein:
27 g
Fett:
54 g
Kolhydrater:
41 g
Diese Webseite nutzt Google Analytics. Möchtest du nicht weiter getrackt werden, Klicke hier.