Sötpotatistagine med harissa

Ingredienser till 4

750 g sötpotatis från USA
2 vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära
1 gul lök
2 msk olivolja
1 tsk spiskummin
1 tsk korianderfrön
1 burk konserverade körsbärstomater
2 msk harissa
½ tsk salt
2 msk finhackad bladpersilja

Gör så här

1. Skala och tärna sötpotatisen, skala och hacka vitlöken, finhacka ingefäran. Ställ åt sidan.

2. Skala och skiva löken fint. Stek löken mjuk i olivolja. Tillsätt spiskummin och korianderfrön och fortsätt steka allt någon minut. Tillsätt sötpotatis, vitlök och ingefära och låt dessa fräsa i någon minut innan du häller i tomater, harissa och salt.

3. Sjud 15–20 minuter. Blanda ner finhackad bladpersilja före servering och smaka av med salt och harissa.

4. Servera gärna med couscous eller med knäckebröd och färskost.