, Sötpotatistagine med harissa – Sweet Potatoes | North Carolina

Sötpotatistagine med harissa

Ingredienser till 4

750 g sötpotatis från USA
2 vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära
1 gul lök
2 msk olivolja
1 tsk spiskummin
1 tsk korianderfrön
1 burk konserverade körsbärstomater
2 msk harissa
½ tsk salt
2 msk finhackad bladpersilja

Gör så här

1. Skala och tärna sötpotatisen, skala och hacka vitlöken, finhacka ingefäran. Ställ åt sidan.

2. Skala och skiva löken fint. Stek löken mjuk i olivolja. Tillsätt spiskummin och korianderfrön och fortsätt steka allt någon minut. Tillsätt sötpotatis, vitlök och ingefära och låt dessa fräsa i någon minut innan du häller i tomater, harissa och salt.

3. Sjud 15–20 minuter. Blanda ner finhackad bladpersilja före servering och smaka av med salt och harissa.

4. Servera gärna med couscous eller med knäckebröd och färskost.

Diese Webseite nutzt Google Analytics. Möchtest du nicht weiter getrackt werden, Klicke hier.