Sötpotatisrisotto | Sweet Potatoes | North Carolina

Sötpotatisrisotto

Ingredienser till 4

500 g sötpotatis från North Carolina
salt
2 lök
1 vitlöksklyfta
2,5 dl risottoris
1,5 dl vitt matlagningsvin
7 dl grönsaksbuljong
några salviablad
100 g parmesan
peppar

Gör så här

Så här gör du:

1.       Skala, tärna och salta sötpotatisen. Halvera, skala och tärna löken och vitlöken. Hetta upp 3 msk olja i en wokpanna eller gryta. Fräs sötpotatisen under omröring i 3–4 minuter.

2.       Tillsätt vitlöken och löken till sötpotatisen. Rör ner risottoriset. Späd med vitt vin och låt sjuda 2 minuter utan lock. Mata risotton med den heta grönsaksbuljongen lite i taget. Låt all buljong koka in under ständig omröring innan du tillsätter mer buljong. Processen tar runt 25 minuter.

3.     Krossa valnötter grovt och rosta dem gyllenbruna i en stekpanna i 1 msk olja. Lägg de rostade valnötterna på hushållspapper på ett litet fat. Torka ur stekpannan. Värm sedan 4 msk olja i stekpannan. Stek några salviablad hastigt i oljan och lägg dem sedan på hushållspapper.

4.       Riv parmesan och rör ner i risotton, krydda med salt och peppar. Strö valnötter och salvia över risotton före servering.

Tillagning: ca 45 minuter

Näringsvärde

Energi:
710 kcal/ 2980 kJ
Protein:
17 g
Fett:
36 g
Kolhydrater:
69 g