Sötpotatispakoras | Sweet Potatoes of North Carolina

Sötpotatispakoras

Ingredienser till 4

Pakoras:
150 g kikärtsmjöl
1 tsk bakpulver
1–2 tsk currypulver, mild
chiliflingor
1 lime
1 msk lönnsirap
250 g sötpotatis från North Carolina
1 salladslök
salt
olja för stekning
Gurkraita med mynta:
1 gurka (eko)
2 dl grekisk yoghurt (10% fett)
3–4 myntablad
salt

Gör så här

Så här gör du:

1.       Blanda kikärtsmjöl med bakpulver, currypulver och chiliflingor efter smak. Halvera och pressa limen. Blanda limesaften med 200 ml vatten och 1 msk lönnsirap.

2.       Vispa ner limeblandningen i mjölblandningen. Skala och riv sötpotatisen fint. Tillsätt och blanda ner den rivna potatisen i smeten. Skiva salladslöken i ringar och tillsätt dessa. Salta smeten.

3.       Hetta upp oljan i en stekpanna och tillsätt 6 rågade matskedar smet. Platta till knytena lätt och stek i 2–3 minuter. Vänd på knytena och stek dem gyllenbruna i ytterligare 2–3 minuter. Lägg knytena på ett fat med hushållspapper. Ställ in fatet i ugnen för varmhållning i 80 grader och tillaga ytterligare 6 pakoraknyten.

4.       Gurkraita med mynta: Riv gurkan grovt och pressa ur vattnet. Skär myntabladen fint och tillsätt dessa samt gurkan till yoghurten. Salta lätt. Servera pakoraknytena med en klick raita.

Tillagning: ca 40 minuter

Näringsvärde

Energi:
360 kcal/1510 kJ
Protein:
5 g
Fett:
16 g
Kolhydrater:
42 g