, Sötpotatisbiffar – Sweet Potatoes | North Carolina

Sötpotatisbiffar

Ingredienser till 4

300 g sötpotatis från North Carolina
100 g quinoa
100 g röda linser
3 ägg (medelstora)
2 knippen salladslök
100 g ströbröd
2 msk smör eller olja att steka i
200 g späd salladsblandning
100 g groddblandning
3 msk äppelcidervinäger
1 1/2 msk vatten
2 msk lönnsirap
3 msk olivolja
salt, peppar, lite currypulver

Gör så här

Tillagning:

1. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Koka linserna mjuka i 300 ml saltat vatten. Skala och riv sötpotatisen i strimlor. Låt quinoa och linser rinna av och svalna.
2. Mixa sötpotatis, linser och ägg grovt. Blanda ner quinoan. Ansa och strimla salladslöken fint. Tillsätt ströbröd och salladslök till smeten. Smaka av med salt, peppar och curry.
3. Forma 8 runda ”burgare” som du knapersteker i hett matfett (smör/olja). Stek några i taget och vänd på dem så att båda sidorna får färg.
4. Skölj salladsblandningen och slunga den torr i en salladsslunga. Skölj groddblandningen. Blanda kvarvarande ingredienser till en salladsvinägrett, smaka av och tillsätt till salladen.

Tips! Servera sötpotatisbiffarna med gräddfil och strö över torrostade valnötter eller pumpakärnor.

Tillagning: ca 60 minuter

Näringsvärde

Energi:
620 kcal/2600 kJ
Protein:
20 g
Fett:
26 g
Kolhydrater:
73 g
Diese Webseite nutzt Google Analytics. Möchtest du nicht weiter getrackt werden, Klicke hier.