Sötpotatis i ugn med pinjekärnor

Ingredienser till 4

1,2 kg sötpotatis
½ knippa timjan
4 msk olivolja
salt och peppar
200 g fårost
60 g pinjekärnor
saften av 1 limefrukt

Gör så här

1. Skala och skär sötpotatisen på längden i tjocka skivor. Skölj timjanen, skaka den torr och nyp av bladen. Krydda olivoljan med salt och peppar. Tillsätt timjan och blanda om.

2. Vänd runt sötpotatisen i kryddoljan. Lägg i en ugnsform, täck med folie och ugnsstek i 200 °C (gas: effekt 3, varmluft: 175 °C) i 20 minuter.

3. Ta ut formen och ta bort folien. Smula ner fårosten jämnt fördelat över potatisen. Strö över pinjekärnor och ugnsstek i ytterligare 10–15 minuter i samma temperatur. Droppa över färskpressad citron och servera direkt.

Tillagning: ca 45 minuter

Näringsvärde

Näringsinnehåll per portion:
Energi:
637 kcal/2670 kJ
Protein:
17,1 g
Fett:
29,3 g
Kolhydrater:
73,9 g