Festlig sötpotatispudding

Ingredienser till 4

1 kg sötpotatis
2 1/2 dl mjölk
60 g smör
1 ägg (medelstort)
120 g farinsocker
2 tsk vaniljsocker
½ tsk malen kanel
100 g pekannötter

Gör så här

1. Skala och tärna sötpotatisen grovt. Koka den i en stor kastrull i 20 minuter. Värm under tiden mjölk, smält smör och vispa upp ägget. Häll av vattnet och stompa sötpotatisen. Tillsätt det uppvispade ägget, farinsockret, vaniljsockret, 40 g smält smör och kanel till sötpotatisstompet. Tillsätt mjölk under omrörning.

2. Häll upp blandningen i en smord gratängform. Grovhacka pekannötter och strö över, jämnt fördelat. Strö över resten av farinsockret och ringla över 20 g smält smör. Grädda i ugnen i 200 °C (gas: effekt 3, varmluft: 175 °C) i runt 30 minuter.

Tillagning: ca 1 timme

Näringsvärde

Näringsinnehåll per portion:
Energi:
742 kcal/3106,5 kJ
Fett:
35,65 g
Kolhydrater:
93,9 g
Protein:
10,4 g