Ceviche med sötpotatistoast

Ingredienser till 4

4 sötpotatis från USA
1/2 kg vit fisk (torsk är perfekt för denna rätt)
3 rödlökar
6 lime (du kan även tillsätta lite rabarber)
2 röda paprikor
1 kruka koriander
5 dl fiskbuljong (du kan göra egen på fiskben, lök och vitlök alternativt använda fond eller buljongtärningar)
salt och peppar
en nypa chili om du gillar kryddstark mat

Gör så här

1. Skala och skiva sötpotatisen.

2. Halvera lökarna och skiva dem sedan fint, så jämnt som möjligt. Blanda 5 dl vatten och 2 tsk salt i en skål och tillsätt löken. Låt stå i 15 minuter. Skölj sedan löken två gånger. Detta ger löken en mildare smak.

3. Tärna paprikan fint i jämnstora bitar (brunoise).

4. Tärna fisken i bitar om 1 x 1 cm och ställ i kylen.

5. Finhacka lite korianderblad.

6. Blanda fiskbuljong, färskpressad lime, korianderblad, salt, paprika och chili. Ställ i kylen i ca 20 min.

7. Lyft upp koriandern och mixa de andra ingredienserna. Smaka och tillsätt mer salt, peppar eller lime efter tycke och smak.

8. Rosta sötpotatisen i brödrosten eller i en stekpanna. Strö över lite havssalt.

9. Servera cevichen i en skål tillsammans med sötpotatistoasten. Droppa gärna över lite limejuice och toppa med koriander.