, Sommarrullar med sötpotatis – Sweet Potatoes | North Carolina

Sommarrullar med sötpotatis

Ingredienser till 4

400 g sötpotatis från North Carolina
2 msk olivolja
2 tsk sesamfrön
3 msk lönnsirap från Kanada
4 stjälkar bladselleri
1 röd paprika
2 msk slätt jordnötssmör
80 ml hett vatten
50 ml sojabaserad matgrädde eller vanlig matlagningsgrädde
1 msk soja
12 rispapper (22 cm diameter)
2 msk hackade, rostade jordnötter
salt och färsk grovmalen peppar

Gör så här

Tillagning:

1. Skala och strimla sötpotatisen i 1 cm tjocka bitar. Stek försiktigt i het olivolja i ca 3–4 minuter. Vänd runt dem under tiden så att de får färg på alla sidor. Strö över sesamfrön, tillsätt lönnsirap och låt koka in ett tag. Krydda och låt svalna.
2. Skölj, ansa och strimla paprikan och sellerin. Blanda jordnötssmör med vatten, grädde och sojasås och rör till en slät sås.
3. Förbered rispapperen enligt bruksanvisningen på förpackningen. Lägg strimlad sötpotatis, selleri och paprika på den övre halvan av ett rispapper. Ringla över lite sås och vik upp den nedre halvan av rispapperet över den övre halvan och sedan kanterna så att du får som ett paket. Gör likadant med resten av rispapperen och strö över hackade jordnötter över sommarrullarna. Servera resten av såsen till.

Tips! Strö gärna över dina favoritgroddar och valfri krasse. Du kan även tillsätta stekta räkor och/eller mangobitar i rullarna.

Tillagning: ca 45 minuter

Näringsvärde

Energi:
420 kcal/1800 kJ
Protein:
9 g
Fett:
18 g
Kolhydrater:
49 g
Diese Webseite nutzt Google Analytics. Möchtest du nicht weiter getrackt werden, Klicke hier.