Tillagning:
1. Skala och strimla sötpotatisen i 1 cm tjocka bitar. Stek försiktigt i het olivolja i ca 3–4 minuter. Vänd runt dem under tiden så att de får färg på alla sidor. Strö över sesamfrön, tillsätt lönnsirap och låt koka in ett tag. Krydda och låt svalna.
2. Skölj, ansa och strimla paprikan och sellerin. Blanda jordnötssmör med vatten, grädde och sojasås och rör till en slät sås.
3. Förbered rispapperen enligt bruksanvisningen på förpackningen. Lägg strimlad sötpotatis, selleri och paprika på den övre halvan av ett rispapper. Ringla över lite sås och vik upp den nedre halvan av rispapperet över den övre halvan och sedan kanterna så att du får som ett paket. Gör likadant med resten av rispapperen och strö över hackade jordnötter över sommarrullarna. Servera resten av såsen till.
Tips! Strö gärna över dina favoritgroddar och valfri krasse. Du kan även tillsätta stekta räkor och/eller mangobitar i rullarna.
Tillagning: ca 45 minuter