, Kanelbullar med sötpotatis – Sweet Potatoes | North Carolina

Kanelbullar med sötpotatis

Ingredienser till 12

350 g sötpotatis från North Carolina
30 g malda hasselnötter
30 g lönnsocker
1–2 tsk kanel
500 g bakfärdig bulldeg (gör själv eller köp färdig)
30 g rumsvarmt smör
80–100 ml lönnsirap från Kanada
smör att smörja med

Gör så här

Tillagning:

1. Skala, tärna och koka sötpotatisen mjuk i vatten i 10–15 minuter. Häll av vattnet och mixa sötpotatisen fint. Låt svalna. Blanda purén med hasselnötter, lönnsocker och kanel. Sätt ugnen på 180 °C varmluft (200 °C över- och undervärme). Smörj en muffinsplåt (med 12 hål) omsorgsfullt med smör.
2. Rulla ut bulldegen på den lätt mjölade arbetsbänken, ta bort pappret. Bred på sötpotatisfyllningen över degplattan, men lämna en tom kant på 2 cm ytterst. Rulla ihop degen från långsidan och se till att skarven hamnar neråt. Skär rullen i 12 bitar och lägg varje bit i ett smort hål på muffinsplåten.
3. Lägg små smörklickar ovanpå och grädda bullarna i 5 minuter. Ta ut plåten, ringla lönnsirap över bullarna och låt dem grädda i ytterligare 10–15 minuter. Lossa dem från hålen försiktigt medan de fortfarande är varma.

Tips! Blanda ner hackade valnötter i sötpotatispurén. Använd en stor ugnsfast form istället för en muffinsplåt.

Förberedelser: ca 30 minuter, gräddning 15–20 minuter

Näringsvärde

Energi:
230 kcal/960 kJ
Protein:
4 g
Fett:
7 g
Kolhydrater:
35 g
Diese Webseite nutzt Google Analytics. Möchtest du nicht weiter getrackt werden, Klicke hier.