Sega citronkakor med sötpotatis och honung

Ingredienser till 4

200 g sötpotatis från USA
50 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 ägg
2 msk honung
1 tsk finrivet citronskal
4–5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Gör så här

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Skala och grovriv sötpotatisen.

3. Rör smör och socker poröst i en bunke. Tillsätt sötpotatis, ägg, honung och finrivet citronskal.

4. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke. Tillsätt sedan ner dessa i smeten.

5. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Klicka ut små klickar av smeten på plåten. Platta till kakorna något.

6. Grädda mitt i ugnen 10 –15 min, tills kakorna är ljusbruna. Låt svalna på plåten och lägg sedan över på ett galler.