- Sätt ugnen på 220 grader. Skala sötpotatisarna och skär dem i 0,5 cm tjocka jämna stavar. Lossa timjanbladen från kvistarna. Blanda stavarna i en stor skål tillsammans med timjan, citronskal, olja och salt. Fördela alltihop jämnt på en bakpapperklädd plåt och sätt in den mitt i ugnen i ca. 15-18 minuter tills potatisstavarna blir ljusbruna. Servera genast med aioli och mojo verde.
- Putsa chilin och skär den i fina ringar, skala limefrukten med kniv och ta bort det vita skinnet helt och hållet. Skär limen i grova bitar. Lossa koriander- och persiljebladen från stjälkarna och hacka dem grovt. Skala och hacka vitlöken.
- Blanda chili, lime, koriander, persilja, vitlök och olja i en matberedare eller mixer och blanda tills du får en fin puré. Krydda med salt, peppar och en nypa socker.
Tillagningstid: ca. 30 minute