Tacos med krispig sötpotatis – Sweet Potatoes of North Carolina

Tacos med krispig sötpotatis

Ingredienser för 4 portioner

1 stor sötpotatis, skalad och skuren i fingertjocka stavar
75 g panko
½ msk chilipulver
1 tsk salt
1 tsk rökt paprikapulver
½ tsk spiskummin, malen
½ tsk vitlökspulver
60 ml stekolja (som tål hög värme), t.ex. solrosolja
125 ml sojadryck, osötad
35 g vetemjöl
1 tsk limejuice
Avokadokräm: 1 mogen avokado
2 tsk limejuice
1 vitlöksklyfta, skalad och pressad
2 nypor salt
6 små tortillas, uppvärmda
1 handfull vitkål, skuren i tunna strimlor
5 kvistar koriander
1 lime, delad i fyra klyftor

Gör så här

Tillagning:

1. Sätt ugnen på 200°C, över- och undervärme

2. Blanda panko, chilipulveer, salt, paprika- och vitlökspulver i en skål. Tillsätt oljan och blanda väl.

3. Blanda i en annan skål sojadryck, limejuice och mjöl.

4. Pensla först sötpotatisstavarna med sojamjölks- och mjölblandningen. Lägg sedan stavarna i pankoblandningen och täck dem helt. Placera de färdiga stavarna på ett bakplåtspapper.

5. Grädda dem i ugnen i 30 minuter.

6. Gör under tiden avokadokrämen. Mosa avokadoköttet med gaffel i en skål och tillsätt limejuice, vitlök och salt. Blanda väl.

7. Bre tortillorna med avokadokrämen och toppa med vitkål.

8. Placera sedan de krispiga sötpotatisstavarna ovanpå och servera med koriander.

Tillagning: ca. 45 minuter

Näringsvärde

Energi
620 kcal/ 2600 kJ
Protein
12 g
Fett
34 g
Kolhydrater
67 g