Swoodles med en spenat- och cashewsås – Sweet Potatoes of North Carolina

Swoodles med en spenat- och cashewsås

Ingredienser för 3 portioner:

Sås: 200 g cashewnötter
200 ml vatten
½ tsk salt
1 vitlöksklyfta
Swoodles: 1 msk olja
2 stora sötpotatisar från North Carolina (à 400 g)
125 g babyspenat
Salt och peppar
2 kvistar persilja

Gör så här

Tillagning:

1. Blötlägg cashewnötterna i minst 2 timmar. Låt sedan vattnet rinna av och skölj med rent vatten.

2. Mixa cashewnötterna, vatten, en tesked salt och en vitlöksklyfta tills du får en krämig sås. Tillsätt mer vatten om det behövs.

3. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs dina swoodles tills de är mjuka på insidan.

4. Ta bort stekpannan från värmen och tillsätt spenaten och ungefär hälften av såsen. Blanda!

5. Smaka av med salt och peppar och servera med hackad persilja.

Tillagning: ca. 40 minuter

Näringsvärde

Energi:
720 kcal/ 3020kJ
Protein:
19 g
Fett:
36 g
Kolhydrater:
73 g