Så här gör du:
1. Skala, tärna och salta sötpotatisen. Halvera, skala och tärna löken och vitlöken. Hetta upp 3 msk olja i en wokpanna eller gryta. Fräs sötpotatisen under omröring i 3–4 minuter.
2. Tillsätt vitlöken och löken till sötpotatisen. Rör ner risottoriset. Späd med vitt vin och låt sjuda 2 minuter utan lock. Mata risotton med den heta grönsaksbuljongen lite i taget. Låt all buljong koka in under ständig omröring innan du tillsätter mer buljong. Processen tar runt 25 minuter.
3. Krossa valnötter grovt och rosta dem gyllenbruna i en stekpanna i 1 msk olja. Lägg de rostade valnötterna på hushållspapper på ett litet fat. Torka ur stekpannan. Värm sedan 4 msk olja i stekpannan. Stek några salviablad hastigt i oljan och lägg dem sedan på hushållspapper.
4. Riv parmesan och rör ner i risotton, krydda med salt och peppar. Strö valnötter och salvia över risotton före servering.
Tillagning: ca 45 minuter