Så här gör du:
1. Blanda kikärtsmjöl med bakpulver, currypulver och chiliflingor efter smak. Halvera och pressa limen. Blanda limesaften med 200 ml vatten och 1 msk lönnsirap.
2. Vispa ner limeblandningen i mjölblandningen. Skala och riv sötpotatisen fint. Tillsätt och blanda ner den rivna potatisen i smeten. Skiva salladslöken i ringar och tillsätt dessa. Salta smeten.
3. Hetta upp oljan i en stekpanna och tillsätt 6 rågade matskedar smet. Platta till knytena lätt och stek i 2–3 minuter. Vänd på knytena och stek dem gyllenbruna i ytterligare 2–3 minuter. Lägg knytena på ett fat med hushållspapper. Ställ in fatet i ugnen för varmhållning i 80 grader och tillaga ytterligare 6 pakoraknyten.
4. Gurkraita med mynta: Riv gurkan grovt och pressa ur vattnet. Skär myntabladen fint och tillsätt dessa samt gurkan till yoghurten. Salta lätt. Servera pakoraknytena med en klick raita.
Tillagning: ca 40 minuter