Sötpotatisgnocchi – Sweet Potatoes of North Carolina

Sötpotatisgnocchi

4 portioner

600 g sötpotatis från North Carolina
250 g körsbärstomater
50 g rucola
30 g parmesan
20 g pistagenötter
1 ägg (medelstort)
175 g mjöl
2 msk olivolja
salt
peppar

Gör så här

Tillagning:

1. Skölj sötpotatisen och koka den under lock i rikligt med vatten i ca 20 minuter. Häll av, skölj i kallt vatten och skala sedan. Pressa de fortfarande varma sötpotatisarna genom en potatispress ner i en skål och låt moset står och svalna i 10–15 minuter.

2. Skölj och halvera under tiden tomaterna. Ansa och skölj rucolan och låt den rinna av. Grovriv parmesanen. Grovhacka pistagenötterna.

3. Strö ca 1 tsk salt över potatismoset och arbeta ner ägg och mjöl lite i taget med hjälp av elvispens degkrokar. Forma degen till en lång rulle (diameter ca 2 cm) på en väl mjölad yta. Skär rullen i bitar om ca 1 ½ cm. Pressa lätt med en gaffel på varje bit.

4. Koka upp rejält med saltat vatten i en stor kastrull. Koka gnocchi portionsvis i lätt sjudande vatten i ca 5 minuter. När de flyter upp till ytan lyfter du upp dem med en hålslev och låter dem rinna av på hushållspapper. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Stek gnocchin gyllenbrun runtom. Tillsätt tomater och låt dem steka med hastigt. Salta och peppra. Lägg på fyra tallrikar tillsammans med rucola. Strö över parmesan och pistagenötter vid servering.

Tillagning: 60 minuter + 40 minuter tillredningstid.

Näringsvärde

Näringsinnehåll per portion:
Energi:
470 kcal/1970 kJ
Protein:
13 g
Fett:
14 g
Kolhydrater:
71 g