Tillagning:
1. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Koka linserna mjuka i 300 ml saltat vatten. Skala och riv sötpotatisen i strimlor. Låt quinoa och linser rinna av och svalna.
2. Mixa sötpotatis, linser och ägg grovt. Blanda ner quinoan. Ansa och strimla salladslöken fint. Tillsätt ströbröd och salladslök till smeten. Smaka av med salt, peppar och curry.
3. Forma 8 runda ”burgare” som du knapersteker i hett matfett (smör/olja). Stek några i taget och vänd på dem så att båda sidorna får färg.
4. Skölj salladsblandningen och slunga den torr i en salladsslunga. Skölj groddblandningen. Blanda kvarvarande ingredienser till en salladsvinägrett, smaka av och tillsätt till salladen.
Tips! Servera sötpotatisbiffarna med gräddfil och strö över torrostade valnötter eller pumpakärnor.
Tillagning: ca 60 minuter