Sötpotatisgryta – Sweet Potatoes of North Carolina

Sötpotatisgryta

Ingredienser till 6 portioner:

300 g Sötpotatispuré
2 msk Smör
1/2 Stor lök, tärnad
1 Liten röd paprika, tärnad
1 Tomat (Roman), tärnad
1 tsk Salt
1 tsk Svartpeppar
½ tsk Pulver
8 Stora ägg
250 ml Mjölk (låg fetthalt)
300 g Grillad mozzarellaost

Gör så här

Förberedelse:

 

  1. Värm ugnen till 180 °C.
  2. Tvätta, torka, skala och riv sötpotatisen.
  3. Smält smör i en kastrull på medelhög värme.
  4. Tillsätt lök, peppar och tomat och stek tills det är mjuk (ca 3-5 minuter).
  5. Tillsätt 1/2 tsk salt, peppar och vitlökspulver och blanda väl.
  6. Blanda äggen ordentligt i en separat skål och rör långsamt i mjölken. Tillsätt resterande 1/2 tsk salt.
  7. Rör i osten, strimla sötpotatis och stek grönsaksblandningen. Lägg på mer ost efter behov.
  8. Lägg i en gryta.
  9. Grädda i 40-50 minuter eller tills äggen är hårdkokade.
  10. Njut med en gång!

 

Förberedelsetid:         Cirka 45 minuter

Näringsvärde

Energi:
271 kcal/1134 kJ
Protein:
18 g
Fett:
15 g
Kolhydrater:
15 g