Sötpotatis och BBQ-macka – Sweet Potatoes of North Carolina

Sötpotatis och BBQ-macka

Ingredienser till 6 stycken:

2 Äpplen (t.ex. Gala)
1/8 tsk Mald ingefära
¼ tsk Italienska kryddor
½ tsk Vitlökspulver
1/8 tsk Svartpeppar
2 Medelstora potatisar, kokt och mosad (600 g)
450 g Malt kalkonkött
2 msk Olivolja
6 Fullkornsbröd
6 Skivor cheddarost
En nypa havssalt
60 ml BBQ-sås
Salvia/rosmarin

Gör så här

Förberedelse:

 

  1. Värm ugnen till 180 °C.
  2. Skär 1 äpple i två halvor och hacka medelstora bitar.
  3. Tillsätt kryddor, sötpotatispuré och malt kalkonkött.
  4. Rulla 5-6 medelstora köttbullar från blandningen.
  5. Värm upp olivoljan i en stor kastrull på medelhög värme.
  6. Lägg burgaren i pannan och stek i ca 4-5 minuter per sida.
  7. Under tiden burgarna tillagas, värm fullkornsbrödet i ca 3-5 minuter i ugnen (valfritt).
  8. Skiva resten av äpplet och lägg det på burgaren (valfritt).
  9. Täck med BBQ-sås och ostskivor.

 

 

Förberedelsetid:         Cirka 15 minuter

Näringsvärde

Energi:
431 kcal/1803 kJ
Protein:
28 g
Fett:
15 g
Kolhydrater:
49 g