Sötpotatishummus | Sweet Potatoes of North Carolina

Sötpotatishummus

1 portioner

1 medelstor sötpotatis från North Carolina (ca 250 g), kokt eller bakad
1 burk kokta kikärter (240 g avrunnen vikt)
2 msk äppelcidervinäger eller citronsaft
2 msk tahini
60 ml iskallt vatten
1/2 tsk salt
4 msk olivolja
1 nypa paprikapulver
1 msk sesamfrön
1 msk hackad persilja

Gör så här

Tillagning:

1.       Mosa sötpotatisen med kikärter, äppelcidervinäger eller citronsaft, tahini, iskallt vatten och salt tills du får en krämig, homogen blandning. Om konsistensen är för tjock kan du tillsätta lite mer iskallt vatten.

2.       Häll blandningen i en skål och ringla över olivoljan. Garnera sedan med paprikapulver, sesamfrön och hackad persilja. Servera genast eller förvara i kylskåpet.

Tillagning:          ca. 35 minuter

Näringsvärde

Energi:
200 kcal/ 840 kJ
Protein:
5 g
Fett:
10 g
Kolhydrater:
20 g