Pålägg på sötpotatis – Sweet Potatoes of North Carolina

Pålägg på sötpotatis

4 portioner

500 g sötpotatis från North Carolina
2 schalottenlökar
2 msk smör eller olja
300 g mager kvarg
salt, vitpeppar, muskot och paprikapulver
3 msk hackad persilja eller gräslök

Gör så här

1. Borsta sötpotatisen under rinnande vatten med en grönsaksborste.
2. Skär i stora bitar som du kokar i saltat vatten. Häll av vattnet från sötpotatisen, låt svalna, skala och mosa den med en gaffel.
3. Skala och finhacka löken. Fräs den sedan i smör eller olja.
4. Vänd ner lök, kvarg samt persilja/gräslök i sötpotatismoset. Låt vila och krydda efter smak.
5. Servera med bröd, ångkokta medelhavsgrönsaker eller med råa grönsaksstavar.

Tillagning: 40 minuter
Näringsinnehåll per portion:

Näringsvärde

Energi:
108,6 kcal
Protein:
5,8 g
Fett:
2,3 g
Kolhydrater:
15,4 g