Smashed sötpotatis | Sweet Potatoes of North Carolina

Smashed sötpotatis

2 portioner (eller 4 portioner som tillbehör)

2 medelstora sötpotatisar
2 msk olivolja
2 msk smält smör
2 vitlöksklyftor
2 msk hackad persilja
3 msk riven parmesan
salt och peppar

Gör så här

Tillagning:

1.       Sätt ugnen på 180 °C över- och undervärme.

2.       Skär sötpotatisarna i skivor och fördela dem jämnt på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med olivolja och baka i mitten av ugnen i 25 minuter. Låt skivorna svalna i 5 minuter.

3.       Använd två gafflar och tryck försiktigt in skivorna så att de blir lätt mosad men behåller sin form. Pensla med smält smör och strö över vitlök och persilja. Smaka av med salt och peppar och toppa med riven parmesan.

4.       Grädda i ytterligare 15 minuter överst i ugnen tills parmesanen fått fin färg. Servera omedelbart.

Tillagning: ca 45 minuter

Näringsvärde

Energi:
510 kcal / 2140 kJ
Protein:
8 g
Fett:
18 g
Kolhydrate:
70 g