Tillagning:
1. Skala, tärna och koka sötpotatisen mjuk i vatten i 10–15 minuter. Häll av vattnet och mixa sötpotatis och katrinplommon fint till en puré. Låt svalna. Sätt ugnen på 160 °C varmluft (180 °C över- och undervärme). Smörj in och klä en ugnsfast form på ca 20 x 30 cm med bakplåtspapper.
2. Vispa äggen pösiga och vispa sedan ner lönnsirap. Blanda ner sötpotatis- och katrinplommonpurén. Blanda mandel, mjöl, bakpulver, kakao och kanel i en annan skål först innan du tillsätter även detta till smeten.
3. Häll upp smeten så att den fördelas jämnt i formen. Strö över hackade valnötter och ställ in formen på mellersta falsen i ugnen. Grädda brownien i 35–45 minuter.
Tips! Blanda även ner 4 msk hackad mörk choklad och/eller kokosflingor i smeten.
Förberedelser: ca 30 minuter, gräddning 35–40 minuter