Tillagning:
1. Skala, tärna och koka sötpotatisen mjuk i vatten i 10–15 minuter. Häll av vattnet och mixa sötpotatisen fint. Låt svalna. Blanda purén med hasselnötter, lönnsocker och kanel. Sätt ugnen på 180 °C varmluft (200 °C över- och undervärme). Smörj en muffinsplåt (med 12 hål) omsorgsfullt med smör.
2. Rulla ut bulldegen på den lätt mjölade arbetsbänken, ta bort pappret. Bred på sötpotatisfyllningen över degplattan, men lämna en tom kant på 2 cm ytterst. Rulla ihop degen från långsidan och se till att skarven hamnar neråt. Skär rullen i 12 bitar och lägg varje bit i ett smort hål på muffinsplåten.
3. Lägg små smörklickar ovanpå och grädda bullarna i 5 minuter. Ta ut plåten, ringla lönnsirap över bullarna och låt dem grädda i ytterligare 10–15 minuter. Lossa dem från hålen försiktigt medan de fortfarande är varma.
Tips! Blanda ner hackade valnötter i sötpotatispurén. Använd en stor ugnsfast form istället för en muffinsplåt.
Förberedelser: ca 30 minuter, gräddning 15–20 minuter