Sötpotatischips med guacamole

Ingredienser till 4 personer

400 g sötpotatis
Olja till fritering
2 st. Hass-avokado
Saft från 1/2 limefrukt
2 vitlöksklyftor
1 liten chili
Salt

Gör så här

  1. Skala sötpotatisen och skär den i tunna skivor. Värm oljan i engryta eller fritös till 175 °C. Fritera sötpotatisen portionsvis och låts kivorna rinna av på hushållspapper.
  2. Dela avokadon i halvor till guacamolen och plocka ur kärnorna. Skeda ut fruktköttet ur skalet, tillsätt limesaften och mosa med en gaffel. Skala vitlöken och pressa den med en vitlökspress. Skär upp chilin på längden och gröp ut kärnorna. Finhacka chilin och tillsättmden till avokadomassan. Blanda allt väl. Smaka av med salt.

Tillagningstid: ca. 1 timme

Näringsvärde

Energi
522 kcal / 2190 kJ
Protein
3,9 g
Fett
45,3 g
Kolhydrater
25,3 g