Sötpotatismos med timjan

Ingredienser till 4 personer

1 kg sötpotatis
Salt
1 knippe timjan
1 tsk olivolja
1/2 dl grönsaksbuljong (tärning)
3/4 dl mjölk
25 g smör
Peppar
Färskriven muskotnöt

Gör så här

  1. Tvätta och skala sötpotatisen och skär den i grova bitar. Koka potatisen i saltvatten under lock i 15-20 minuter, tills den blir mjuk.
  2. Tvätta timjanknippet under tiden och skaka det torrt. Dra av bladen från stjälkarna. Hetta upp olivoljan i en liten stekpanna och rosta hälften av timjanbladen. Värm grönsaksbuljong, mjölk och smör tillsammans.
  3. Häll av vattnet från sötpotatisen och mosa den fint med en potatisstöt. Häll i mjölk-fettblandningen efterhand. Krydda med salt, peppar och muskot. Blanda i rostad och färsk timjan i moset.

Tillagningstid: ca. 35 minuter

Näringsvärde

Energi
349 kcal / 1460 kJ
Protein
4,8 g
Fett
8,63 g
Kolhydrater
61,2 g