Sötpotatissoppa med ingefära

Ingredienser till 4 personer

500 g sötpotatis
2 lökar
2 vitlöksklyftor
1 liten röd chili
1 msk olja
50 g inlagd ingefära med saft
4-6 kvistar timjan
1 l kycklingsbuljong (tärning)
Salt, peppar, socker
Koriander till dekorering efter smak

Gör så här

  1. Skala sötpotatisen, lök och vitlök och skär i tärningar. Putsa chilin, skär upp den på längden, gröp ur kärnorna och hacka den fint.
  2. Hetta upp oljan. Lägg i lök, vitlök, chili och ingefära och stek så att de får en glasig yta. Tillsätt sötpotatis och timjan. Fortsätt att bryna lätt. Häll på kycklingsbuljongen och koka sötpotatisen i ca 15 minuter, så att den blir mjuk. Ta bort timjan. Mosa alltihop och smaka av med salt, peppar, socker och ingefärssaft. Garnera med koriander efter smak och servera.

Tillagningstid: ca. 30 minuter

Näringsvärde

Energi
184 kcal / 771 kJ
Protein
3,6 g
Fett
2,9 g
Kolhydrater
36 g